Inbraak bij twee garagehouders in Maldegem

Ramkrakers viseren dure wagens

MALDEGEM -
Ramkrakers hebben in de nacht van woensdag op donderdag even na 4 uur twee wagens gestolen in de Volkswagengarage van Eric en Giovanni De Mey aan de Leopoldlaan in Maldegem. Met een van de gestolen wagens reden ze enkele minuten later de toegangsdeur stuk van de BMW-garage van Siegfried De Mey aan de Aalterbaan. Ze probeerden een BMW Z4 te stelen maar dat mislukte. De Audi A4 waarmee ze in de garage waren binnengereden, werd teruggevonden aan het Rond Punt in Aalter.

Bij garagehouder Eric en zoon Giovanni De Mey ging om 4.07 uur het alarm af. Dieven hadden de garagepoort geforceerd om binnen te geraken. Een Volkswagen Beetle die achter de poort stond, werd netjes naar buiten gereden en op de oprit geparkeerd. Zo konden ze een Audi A3 stelen die vandaag door de koper zou opgehaald worden. De dieven doorzochten alle kantoren en stalen een geldsom, gsm en fototoestel. Ze vonden ook de sleutels van de wagens die in de garage stonden. Ze namen een Audi A4 Avant mee die door een klant was binnengebracht voor een onderhoudsbeurt vooraleer er zaterdag mee op reis te vertrekken naar Oostenrijk.

,,Toen we het alarm hoorden, gingen we onmiddellijk kijken maar de dieven waren al weg. Opmerkelijk is dat we een week geleden op hetzelfde ogenblik vals alarm hadden'', vertelt de garagehouder. Toen ze de politie belden, liep net een oproep binnen van de overbuur van BMW-garage De Mey aan de Aalterbaan dat men met een Audi A4 de toegangsdeur probeerde stuk te rijden.

,,Men is er na enkele pogingen in geslaagd de glazen toegangsdeur stuk te rijden, hoewel die extra beveiligd was'', zegt Siegfried De Mey. ,,De dieven hadden het gemunt op de BMW Z4 die in de showroom staat. Ze zijn er niet in geslaagd de sleutels te vinden.

Daarna liepen de inbrekers van het nieuwste gedeelte van de garage naar de andere kant waar ze een glazen deur stuksloegen. Ze openden de garagepoort waarop het groot alarm afging en sloegen op de vlucht.'' Een van zijn zonen woont boven de garage, maar die is net op vakantie vertrokken.


Audi geparkeerd achter bestelwagen
Wellicht ging het om verscheidene daders. Zo merkte de overbuur aan de Aalterbaan alleen de Audi A4 op. Die wagen werd in de buurt van het Rond Punt in Aalter geparkeerd achter een groene bestelwagen zodat hij niet direct zichtbaar was.

Een garagehouder uit de buurt merkte hem om 6 uur op en verwittigde Eric De Mey. Gistermiddag ging men de wagen ophalen en men hoopt hem vandaag te kunnen herstellen zodat de klant alsnog op reis kan vertrekken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees