Doel 2020 stapt naar Straatsburg


Doel 2020 staat open voor elk gesprek dat de impasse rond de aanleg van het Deurganckdok wil doorbreken. ,,Maar zo lang men elk gesprek blijft weigeren en men hier in Doel blijft doorgaan met een politiek van verrotting en vernieling, laat men ons geen andere keuze dan die van de confrontatie'', houdt woordvoerder Jan Creve voor.

In die zin hebben de raadslieden van Doel 2020 opdracht gekregen om de zaak aanhangig te maken bij het Europees Hof van de Rechten van de Mens in Straatsburg.

,,Dat is een rechtbank die, in tegenstelling tot het Arbitragehof, niet gevoelig is voor Belgische politieke belangen en waar al onze argumenten aan bod zullen komen'', aldus Creve. ,,De critici zullen stellen dat een behandeling door het hof van Straatsburg lang kan aanslepen. Dat is correct. Bovendien blijft de dreiging hangen. Maar de stap naar Straatsburg is onvermijdelijk, gezien de actuele houding van de Vlaamse regering.''

Voor Doel 2020 was het leuker geweest dat het Arbitragehof hen in het gelijk had gesteld. Nu verloor de vereniging een slag. Maar dat de juridische strijd definitief zou gestreden zijn, was op zijn minst een voorbarige uitspraak. (GVG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees