Rode Kruis zomert langs de kust

MARIAKERKE -
Een team van twintig vrijwilligers van het Rode Kruis Vlaanderen reist nog tot 15 augustus langs de Vlaamse kust. Ze zorgen voor allerlei animatie en educatieve workshops. Op deze manier willen de organisatoren de kuierende toeristen de kans geven om het Rode Kruis op een ludieke manier te leren kennen.

,,Het Rode Kruis komt voornamelijk in beeld als er rampen uitbreken'', verklaart stafmedewerker Inge Reinders. ,,De mensen vergeten wel eens dat we ook veel preventief werk verrichten. Daarom geven we tijdens onze zomeractie enkele goede tips mee: hoe hou je insecten op afstand, hoe bescherm je je tegen de zon en hoe voorkom je diarree?''

,,Tijdens de topdagen op vrijdag gaat veel aandacht naar mond-aan mond-beademing, geven we initaties rond EHBO en is er een rolstoelenparcours. Zo worden de mensen er zich bewust van dat gehandicapten het niet gemakkelijk hebben'', zegt Inge Reinders.

,,Het derde aandachtspunt is de bloedinzameling. We moedigen voorbijgangers aan om bloed te geven. Op die manier houden we onze voorraad op peil. Dit is erg belangrijk als je weet dat de houdbaarheid van bloed beperkt is'', aldus Inge Reinders.

,,Tot slot geven we een beeld van de rodekruisvrijwilliger. We laten zien dat iedereen met wat goede wil vrijwilliger kan worden. Het wordt snel duidelijk dat het een boeiende en afwisselende job is'', aldus nog Inge Reinders.

 • Het parcours van de zomeractie staat op www.rodekruis.be
 • Corrigeer

  IN HET NIEUWS

  Verkiezingen in jouw gemeente:

  Meest Gelezen

  POPULAIRE VIDEO'S

  Het beste van Enkel voor abonnees