Mechelse stationsbuurt opgeschrikt door nachtelijke vuur

Brandstichting niet uitgesloten

MECHELEN -
Een brand die woensdagavond om half elf uitbrak in een verlaten pand aan de Van Kerckhovenstraat 16, zorgde in de stationsbuurt voor enige opschudding. Uit veiligheidsoverwegingen zette de politie de omgeving af. Volgens de eerste vaststellingen is brandstichting niet uitgesloten.

Binnen in het gebouw zijn verscheidene brandhaarden gevonden en dat laat de politie vermoeden dat er mogelijk brandstichting mee gemoeid is. Een onderzoek wordt in die richting gevoerd. Sommige buurtbewoners beweren dat ze dikwijls spelende kinderen in de gebouwen zagen. Op het gelijkvloers zijn in elk geval een aantal ballen en andere speeltuigen gevonden. Er wordt in de buurt zelfs beweerd dat er geregeld muziek werd gemaakt in het gebouw. De politie gaat nu na in hoeverre al die beweringen op waarheid berusten.

Het uitgebrande gebouw, nu eigendom van Belgacom, deed eertijds dienst als stalling voor de reisbussen van het gekende toeristisch autobusbedrijf Duerinckx. De garages waren al verscheidene jaren verlaten.

Buren weten echter dat het drie verdiepingen tellende gebouw geregeld bezet werd door krakers die er zich al naargelang voor een min of meer lange periode kwamen vestigen. Of er op het ogenblik van de brand ook mensen in het gebouw huisden is niet geweten. Het vuur vond wel een gretige prooi in stapels verdroogd materiaal dat zich al jaren in het gebouw bevond. Mede daardoor is het vuur een paar keer opnieuw opgeflakkerd. De brand ging ook gepaard met een hevige rookontwikkeling en die drong binnen in een aantal woningen en flats uit de buurt.

Door het massaal aanrukken van brandweer, politie en hulpdiensten, ontstond er enige opschudding in de stationsbuurt. Daar zaten nog tientallen mensen op de terrasjes te genieten van de warme zomeravond. De omgeving van het brandende gebouw werd afgesloten uit veiligheidsoverwegingen en de kijklustigen werden op veilige afstand gehouden. De brandweer was nog tot ongeveer twee uur donderdagmorgen in de weer om het gretig om zich heen grijpend vuur te doven.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees