Op zoek naar record in 30.000 liter water

HUIZINGEN -
Gisterennamiddag om klokslag 14 uur begonnen Michaël Dekempeneer (21), Patrick Boon (26) en Jimmy Loos (19) aan hun wereldrecordpoging kanozitten in het Hof ten Blote in Huizingen. Het trio wil het honderd uren, of tot maandagavond 18 uur, dobberend in de grote waterbak in twee kano's volhouden. De eerste uren verliepen alvast zonder noemenswaardige problemen maar dat had niemand anders verwacht.

,,Het valt hier best mee'', was de eerste reactie van Michaël Dekempeneer. ,,Ik zie dit record wel zitten. De beenruimte is groot genoeg zodat we van spierpijn de eerste uren wellicht geen last zullen hebben''. En hij kan het weten. Vorig jaar tolde hij in een veel minder comfortabele positie nog honderd uren rond in een draaiende koelkast en sleepte zo het wereldrecord draaiend frigo zitten in de wacht. ,,Het moeilijkste zal zijn over een paar dagen niet in slaap te vallen. Daarom dat we er voor kiezen om in de beginfase onze rusttijd van vijf minuten per uur op te sparen zodat we in de eindfase al eens een uiltje kunnen knappen'', voegde hij er aan toe. Maar gisteren had het trio van vermoeidheidsverschijnselen nog geen last. Supporters kwamen hun vrienden aanmoedigen wat de tijd doodde.

,,Die bootjes worden vijf dagen hun woon- en eetleefruimte. Daarom dat we voor wat extra comfort gezorgd hebben door een open tent over een deel van de waterbak te plaatsen tegen de zon, regen of wind. Het weer is in elk geval ideaal op dit moment'', aldus Dirk Sterck, één van de organisatoren van de vzw Ten Blote. De waterbak bouwde de vzw zelf met strobalen, landbouwplastic en zo'n slordige 30.000 liter water.


Al meteen opdracht
Om er meteen sfeer in te brengen, kregen de drie voormannen van de recordhouders, Eddy Walschot, Stefan Van Goethem en Bart Van Nimmen, een opdracht om extra prijzen in natura te verdienen. Zo moesten ze tegen gisterenavond op zoek naar een Volkswagen Beetle om deze gisterenavond vervolgens vol te proppen met zoveel mogelijk mensen. Vandaag om 14 uur volgt een tweede opdracht. (IDH)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees