Georges Decraeye onverwacht overleden

DEERLIJK -
Oud-wielrenner Georges Decraeye (70) is zaterdag onverwacht overleden. De dag voordien werd hij getroffen door een hersenbloeding. Georges was de echtgenoot van Renée Verstraete, vader van drie kinderen en zeven kleinkinderen. Hij woonde in de Desselgemstraat 87, waar hij vele jaren café De Vlaamse Leeuw uitbaatte. Over een paar weken zou het echtpaar Decraeye zijn gouden huwelijksjubileum vieren.

Als renner doorliep Georges alle categorieën. Een hoogtepunt uit zijn loopbaan was de tweede plaats in 1953 in het Kampioenschap van België voor liefhebbers na een spurtnederlaag tegen Rik Van Looy. Hij reed in de grote Franse merkenploegen met onder meer Anquetil, Darrigade, Stablinski en was bij de Groene Leeuw toen Beheydt in 1963 wereldkampioen werd.

Na zijn actieve loopbaan als renner bleef Georges verbonden met de wielersport. Hij stond velen met raad en daad bij. Hij fietste nog bijna elke dag en volgde de eerste koersverrichtingen van zijn kleinkinderen van dichtbij.

Sinds 2000 kreeg een wielerwedstrijd voor elite zonder contract zijn naam. De uitvaartdienst van Georges heeft op zaterdag 23 augustus plaats om 10 uur in de Sint-Annakerk (Molenhoek) in Deerlijk. H(MVD)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees