Eind 2003 nieuwe burgemeester voor Wevelgem

Seynhaeve volgt Seynaeve op

WEVELGEM -
Het is nu officieel: eind 2003 volgt eerste schepen Jan Seynhaeve Gilbert Seynaeve op als burgemeester van Wevelgem. Seynaeve wordt gewoon gemeenteraadslid en Steven Cuvelier uit Gullegem, momenteel gewestelijk ontvanger, wordt schepen. De bevoegdheden worden later besproken.

,,Om alle praatjes, verdachtmakingen en geheimdoenerij de kop in te drukken, delen we nu al mee dat de burgemeestersjerp eind 2003 overgedragen wordt aan Jan Seynhaeve, de huidige eerste schepen'', vertelde burgemeester Gilbert Seynaeve gisteravond in zijn kantoor.

,,De afspraak was er al in 2000 toen we de absolute meerderheid verwierven. Ik zou de burgemeesterssjerp twee tot vier jaar omgorden. Volgend jaar word ik 65. Een mooie leeftijd om een streep te trekken onder 33 jaar burgemeesterschap. Ik blijf wel gemeenteraadslid, zodat ik rustig kan uitbollen in een aantal intercommunales zoals Leiedal en het Vliegveld. Zo val ik niet meteen in een zwart gat'', lacht de burgemeester.

Jan Seynhaeve wordt volgend jaar 34 en is momenteel deeltijds docent aan de Ipsoc in Kortrijk. Hij is ook van plan dat te blijven in 2004 maar maximum voor een haltijdse job.

,,Ik vind het belangrijk om naast mijn politiek engagement ook nog iets anders te doen. Noem het gezond voor mijn persoonlijk evenwicht. Het is natuurlijk een enorme uitdaging. Wevelgem is inzake inwonersaantal de achtste gemeente in West-Vlaanderen. De evenknie van Menen en Waregem zeg maar. Toch schrikt de job me niet af. Het is mijn tweede beleidsperiode en ik kan maximaal rendement halen uit de samenwerking met de burgemeester, die me inwijdt in alle materies.''


Bijzonder moment
,,Het blijft natuurlijk wel een bijzonder moment, maar ik voel me klaar om de job aan te nemen. Bang ben ik niet ondanks de vele nieuwe wetgevingen en veranderingen die zich aandienen. Het is geen sinecure om een figuur als Gilbert Seynaeve op te volgen, maar ik zal mijn uiterste best doen'', zegt de toekomstige burgemeester zelfverzekerd.

Seynhaeve wil zijn eigen stijl ontwikkelen maar vooral ook, zoals de huidige burgemeester, de polsslag van de bevolking blijven voelen. Gilbert Seynaeve wil tijd vrijmaken om zijn memoires te schrijven en te fietsen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees