Inbrekers kraken zwembadautomaten

POPERINGE -
In de nacht van zondag op maandag braken een onbekend aantal inbrekers binnen in de cafetaria van zwembad De Kouter langs de Heilig Hartstraat in Poperinge. De dieven probeerden tevergeefs de deur van het zwembad zelf met een koevoet te forceren. Ze drongen wel binnen via een toegangsdeur van de cafetaria.

,,Ik zag deze morgen een ravage. Alle automaten, waaronder de biljartpool, waren opengebroken. Het geld was weg en de toestellen liepen veel schade op. Ook de sigarettenautomaat is gekraakt. Alle rookwaren zijn verdwenen. De dieven doorzochten ook alle kasten achter de toog en stalen ongeveer 10.000 frank in briefjes en kleingeld. Gelukkig lieten ze de -- weliswaar kleine -- kas van de pas opgerichte Orde van de Feestneuzen liggen'', zegt gerante Rosie Dehollander. Zij kan de exacte buit niet schatten, want niet Rosie maar de verhuurder van de automaten ledigt normaal de geldkoffertjes van de automaten.


Sporen
Via een binnendeur raakten de onbekenden ook tot in het zwembad zelf, maar blijkbaar hebben ze daar niets gestolen of vernield. Ze lieten wel een pak sporen achter.

Het is niet de eerste keer dat het zwembad het bezoek krijgt van inbrekers. Enkele jaren geleden drongen onbekenden tot in de bureaus binnen en gingen ze ook aan de haal met informatica(gegevens). (BWP)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees