Gratis Yasmina-concert

MECHELEN -
Als het van schepen van Cultuur Frank Nobels afhangt, worden de Mechelaars weldra vergast op een gratis concert van Yasmina. Dat heeft de schepen gisteren aangekondigd in een reactie op de puike prestatie van de Mechelse zangeres in de Eurosongfinale. Nog deze week wil hij de jonge zangeres op het stadhuis huldigen. Yasmina en haar manager zijn laaiend enthoesiast.

De 18-jarige Yasmina verrastte en ontroerde de afgelopen twee zondagen heel Vlaanderen met haar innemende vertolking van 'Take this heart', een ietwat eentonige ballade die ze echter met haar unieke zangtalent naar de hoogste muzikale regionen zong. Het leverde haar geen ticket naar Estland op, maar wel de persprijs en welgemeende lofbetuigingen van de vakjury, die haar bij monde van --de anders zo meedogenloze-- Marcel Vanthilt tot dé ontdekking van Eurosong 2002 bombardeerde.

Haar unieke prestatie is kennelijk ook Mechels schepen van cultuur Frank Nobels niet ontgaan. Hij lanceerde gisteren prompt het idee om in de Mechelse stadsschouwburg het eerste echte Yasmina-concert te organiseren. Gratis toegankelijk voor alle belangstellende Mechelaars.


Louis Neefs
,,Met haar présence en stemkwaliteit is Yasmina een schitterende ambassadrice voor onze stad'', zegt Nobels. ,,Het is dan ook niet meer dan gepast dat Mechelen haar de kans geeft om haar eerste concert te geven, met de Mechelaars als bevoorrechte getuigen. Het is van Louis Neefs geleden dat een Mechelse artiest nog eens een plaatsje veroverde in het Eurosong-palmares. Die gelegenheid kunnen we niet zomaar laten voorbijgaan.''

Of, waar en wanneer het evenement zal plaatsvinden, moet nog met Yasmina en haar manager worden besproken. Zij zijn in elk geval laaiend enthoesiast. ,,Mechelen moet Yasmina wel de kans geven om een repertoire voor een avondvullend muziekprogramma uit te werken'', zegt manager Peter Vanderhalle. ,,Twee maanden zullen daarvoor wellicht volstaan, met haar zangtalent.''

Yasmina zelf is blij met haar resultaat van zondagavond. ,,Ik hoopte niet echt op een overwinning'', zegt ze met de nodige zin voor zelfrelativering. ,,Een plaats in de finale vond ik voor een eerste optreden al meer dan behoorlijk.'' (SCS)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees