Materse brouwerij Roman stelt nieuw bier voor

Een bruintje voor Adriaen Brouwer

MATER -
De Materse brouwerij Roman pakt net in de aanloop naar de ,,Adriaen Brouwer Bierfeesten'' uit met een nieuw bier. ,,Roman Oudenaards'', de bruine trots van Roman, krijgt na twee jaar sleutelen aan het recept een nieuwe look en nieuwe smaak. De Oudenaardse schilder Adriaen Brouwer wordt het gezicht van 450 jaar brouwgeschiedenis.

Roman Oudenaards , het typische bruintje van de Materse brouwerij, bestaat al 450 jaar en dus vond Roman de tijd rijp om te starten met een campagne rond haar bruine trots.

,,Ons bruin bestaat al zo lang als de brouwerij zelf, tot de jaren 1950 brouwde Roman trouwens enkel maar bruin bier'', weet Carlo Roman. ,,Pas in de jaren vijftig pakte Roman voor het eerst uit met blond bier. Uiteraard is de smaak van het bruintje en het uitzicht van het etiket in de loop der eeuwen wel veranderd.''


Twee vliegen in één klap
,,Nu was de opdracht voor de dienst marketing tweeledig: zowel de smaak als het uitzicht vernieuwen en de link naar de Oudenaardse cultuur en het toerisme behouden'', vervolgt Carlo Roman. ,,De naam Adriaen Brouwer Audenaerds Bruyn levert ons twee vliegen in één klap. Adriaen Brouwer werd in Oudenaarde geboren en enkele van zijn bekende werken zijn hier in het stadhuis te bewonderen. Brouwer zelf hield van bier, de link is duidelijk. De bierfeesten die naar hem genoemd zijn, de Adriaen Brouwerfietsroute en het café Adriaen Brouwer op de Markt verwijzen naar zijn banden met de hoofdstad van de Vlaamse Ardennen.''

,,De afbeelding van Adriaen Brouwer, geïnspireerd op een werk van Van Dijck, zal zowel op bierviltjes, affiches, spandoeken en advertenties komen'', zegt Carlo Roman.


,,Zacht karakter''
Meesterproever Jozef Snauwaert heeft het laatste woord: ,,Kenmerkend voor Adriaen Brouwer zijn zijn zachte karakter, het bier stelt een dieper en complexer pallet met fruit, gebrande en geroosterde mout en hoptoetsen tegenover het typische melkzuur, dat bij de soortgenoten primeert. Het alcoholgehalte is 5 vol% gebleven, waardoor Adriaen Brouwer een aangenaam, dorstlessend specialiteitsbier genoemd mag worden. De prijs is dezelfde als van het Roman Oudenaards .

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees