Slachtoffer autodiefstal daagt burgemeester voor rechtbank

ROESELARE -
Een inwoner van Roeselare stelt de burgemeester van zijn stad persoonlijk aansprakelijk voor de inbraak en diefstal van zijn wagen. Geert Sobry was al meerdere keren het slachtoffer van vandalisme aan zijn woning en wagens.

Geert Sobry is zaakvoerder van de tweedehandswinkel Eco Shop in Roeselare. Enkele bedrijfswagens werden de jongste weken beschadigd door vandalen. Voor zijn woning werden bloembakken kapotgeslagen. De druppel die de emmer deed overlopen, was de diefstal vorige week van zijn jeep.

,,Sinds de invoering van de nieuwe politiezone, zijn er veel minder patrouilles'', klaagt Sobry. ,,Om parkeerboetes uit te schrijven, heeft de politie voldoende personeel, maar niet om te patrouilleren. Het politieapparaat is er toch niet om de burger te pesten, maar om de burger bij te staan?''

Voor Sobry is de maat vol. ,,Aangezien de burgemeester hoofd van de politie is, stellen we hem persoonlijk aansprakelijk voor de inbraak en diefstal van onze wagen. Ook de korpschef van de politie stellen we verantwoordelijk. Ik heb al een dossier ingediend bij mijn advocaat.''

De jeep van Sobry is ondertussen teruggevonden. Burgemeester Daniël Denys tilt niet zwaar aan de brief. ,,Het is de eerste keer dat iemand mij voor zoiets voor de rechtbank daagt. Dat hij maar doet. Ik kan toch niet verantwoordelijk zijn voor dingen die privé gebeuren?'', verklaart Denys. ,,Er zijn 's nachts vier patrouilles in Roeselare, dat is meer dan vroeger. Bovendien ben ik alleen administratief hoofd van de politie, de rest valt onder de bevoegdheid van het parket.'' (AVN)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees