236 handtekeningen voor blijven kinderverzorgster

Muze wil Nina houden

GENT -
Onder het scanderen van de naam ,,Nina'' trokken een 25-tal ouders en kinderen van stadsschool De Muze gisteren het kabinet van Onderwijsschepen Freya Van den Bossche binnen. Ze overhandigden er een petitie waarin ze vroegen kinderverzorgster Nina Driessens in hun kinderdagverblijf te houden.

Enkele ouders en kinderen van stadsschool De Muze aan de Begijnhofdries startten twee weken geleden met een petitieactie om kinderverzorgster Nina Driessens in hun kinderdagverblijf te houden.

Woordvoerster Hilde Van Peteghem: ,,Stad Gent heeft een examen uitgeschreven voor de vacante betrekkingen van kinderverzorgster in alle stedelijke kribben en kinderdagverblijven. Die werden ingevuld door contractuelen die aan de examens konden deelnemen. De geslaagden konden in rangorde een plaats uitkiezen. Daardoor zijn er heel wat verschuivingen bij het personeel en die hebben ook al in andere scholen reacties uitgelokt''.


Gebonden
Het probleem bij De Muze is dat een van de kinderverzorgsters niet in het mondelinge examen geslaagd is. Hilde Van Peteghem: ,,Dat is nu wel de meeste creatieve kracht op onze school. We zouden die dan ook graag behouden, ook al is het als contractueel''.

Een delegatie, met verklede kinderen en kleurrijke ballonnen, kwam woensdag naar het kabinet van de schepen om een petitie af te geven, ondertekend door 236 medestanders.

Omdat de schepen er niet was, werd het bezoek door een kabinetsmedewerker ontvangen. Die beloofde de boodschap aan de schepen door te geven, één van de ballonnen zou hij aan haar stoel vastbinden. Wel merkte hij op dat zijn schepen gebonden is aan allerlei wetten en reglementen. (DAL)

Corrigeer

MEER NIEUWS