Kanaalstraat wil geen bijkomend vrachtverkeer

RIEME -
De inwoners van de Kanaalstraat in Rieme vrezen voor meer vrachtwagens door hun straat. Die zouden zo de werken aan de verkeerswisselaar van de N49-R4 in Zelzate willen vermijden. ,,Er is wellicht een toename van vrachtwagens maar ze is zeker niet massaal'', zegt schepen van Verkeer Paul Van Kerckhove (PVG-sp.a).

De bewoners van de Kanaalstraat zijn al jaren misnoegd over het vele vrachtverkeer dat door hun straat dendert. Ze vrezen door de werken in Zelzate nog voor een toename. De vrachtwagens uit Nederland zouden de Kanaalweg en de Kanaalstraat-Riemsesteenwweg als alternatieve route gebruiken om de R4 te bereiken. Zo omzeilen ze de werken en een aantal verkeerslichten.

,,Zowel de gemeente als de politie verrichten metingen van het aantal vrachtwagens. Afhankelijk van het ogenblik telde ik zelf eens 37 en 52 vrachtwagens per uur. Daarvan is een twintig procent niet bestemd voor bedrijven op het industrieterrein in Rieme. De cijfers van de politie zijn volgende week bekend. We denken dat de openstelling van de brug in Zelzate al enig soelaas kan bieden'', zegt schepen Paul Van Kerckhove.


Rond Kluizendok
Voor concrete maatregelen wacht de gemeente op die gegevens. Het vrachtwagenverkeer van en naar bedrijven op de industriezone zou mogelijk blijven. Doorgaand vrachtverkeer wil men ontmoedigen. ,,Op middellange termijn moet de nieuwe weg rond het Kluizendok een oplossing bieden. Er is een voorstel van de Studiegroep Omgeving. Dat houdt in dat voor vrachtwagens van meer dan 7,5 ton eenrichtingsverkeer zou gelden vanaf de R4 naar de Kanaalweg en zo naar de weg rond het Kluizendok.'' (RVH)

Corrigeer

MEER NIEUWS