Gemeente koopt zelfportret van Nevelse ereburger

Jan Burssens in raadzaal

NEVELE -
Een zelfportret van Jan Burssens zal binnenkort de muur van de raadzaal van het gemeentehuis sieren. Het college zal het werk aankopen voor een bedrag van 8.800 euro. ,,Een buitenkansje'', zegt schepen van Cultuur Mia Pynaert.

Er zijn sinds kort enkele werken van Jan Burssens te koop. De gemeente Nevele zal één van die werken aankopen en een ereplaats geven in de raadzaal. ,,Dit is een unieke kans. Het is een heel mooi werk en de prijs valt mee. Het is de ideale gelegenheid om het werk van een gerenommeerd kunstenaar en ereburger van onze gemeente in ons bezit te krijgen'', aldus schepen Pynaert.

Toch kreeg het voorstel tegenwind van de oppositie. ,,De gemeente zit al in een moeilijke financiële situatie. We moeten sparen'', meent fractieleider van Nieuw Nevele Johan Cornelis.

,,Ik wil deze kans niet laten liggen'', repliceerde Pynaert. ,,Ik wil, over twintig jaar, niet de schepen genoemd worden die dit uit haar handen heeft laten glippen. Het liquide geld van de gemeente daalt weliswaar, maar de waarde van ons patrimonium stijgt met een groter bedrag, want we kunnen het werk van Burssens aankopen voor een bedrag dat minder is dan zijn huidige waarde. Trouwens, het bedrag komt uit het budget van enkele jaren'', voegde ze er nog aan toe.

Corrigeer

MEER NIEUWS