Geheimzinnige inbraken bij Fabricom

EINE -
In de nacht van dinsdag op woensdag waren inbrekers aan het werk bij het bedrijf Fabricom Logistic Systems in de Misweg 23 in Eine. Het bedrijf ontwerpt geautomatiseerde interne transportsystemen en robots en kwam recent al in het nieuws omdat 25 van de 127 jobs moeten sneuvelen.

De inbrekers gingen aan de haal met twaalf gloednieuwe desktops. Toen de werkster om 5 uur woensdagmorgen het bedrijf binnenkwam, zag zij aan de wanorde meteen dat er opnieuw iets gebeurd was. Opnieuw, want amper een paar weken geleden kreeg het bedrijf ook al ongewenst bezoek over de vloer. De werkster belde meteen de federale politie die een onderzoek instelde. De beide inbraken vertonen volgens een aangeslagen directeur Robert Levison erg veel gelijkenissen.


Code
,,Bij de beide inbraken konden nergens braaksporen vastgesteld worden zodat het vast staat dat de daders binnenkwamen via de ingang voor het laden en lossen'', weet Robert Levison. ,,Om dat elektronisch beveiligd hek in de Ankerstraat te openen heb je een code nodig en die hebben de dieven blijkbaar te pakken gekregen. Nogal wat mensen kennen die code, ik noem voor de vuist weg personeelsleden, maar ook leveranciers en zelfs een man wiens paard op onze weide graast. Iemand moet blijkbaar onvoorzichtig of loslippig met die code omgesprongen hebben.''

,,Het betreft mijns inziens een gespecialiseerde bende want zij hadden blijkbaar enkel interesse voor de computers. De dieven moeten allicht over een bestelwagen beschikken. De vorige keer werden ook al vier PC's en drie labtops gestolen. Dit keer namen de dieven 12 desktops mee met erop al het werk dat het studiebureel sinds maandag presteerde. Ik hoop alleen maar dat wij daarvan nog een groot deel kunnen terugvinden op de server. Als dat niet lukt zal de schade nog een stuk hoger oplopen'', besluit directeur Levison.


Ontslagpremie voor vier bedienden
De directie en de vakbonden hebben nu ook een akkoord bereikt over het lot van negentien bedienden. Vier van hen worden ontslagen, terwijl acht bedienden met vervroegd pensioen worden gestuurd. Zeven bedienden kunnen aan de slag blijven. De vier mensen die hun job verliezen, krijgen bijkomende ontslagpremies. Vorige week werd overeengekomen dat zes arbeiders met brugpensioen moeten. Met de herstructurering hoopt de directie het verlieslatende bedrijf weer op de sporen te zetten.

Corrigeer

MEER NIEUWS