Moord Zwijgershoek voor Assisen

SINT-NIKLAAS -
Het Hof van Assisen van Gent buigt zich vanaf 12 november over de zaak Johnny Goossens. Die wordt beschuldigd van doodslag op Marc De Vos. Zowel Goossens als zijn slachtoffer woonden in een studio aan de Zwijgershoek in Sint-Niklaas. Het Hof wordt voorgezeten door Erik Van De Sijpe.

Al sinds hij getroffen was door kinderverlamming liep Marc De Vos met een beugel en krukken. Hij leefde gescheiden van zijn vrouw en kind. Woensdagavond 7 maart vorig jaar werd de toen veertigjarige Marc De Vos dood aangetroffen in zijn kamerflat. De man was zwaar toegetakeld. Hij werd met een stomp voorwerp op zijn hoofd geslagen en hing nog met het hoofd in een emmer water. Zijn neus en oogkast waren gebroken, hij liep een schedelbreuk op en had zware wonden in de hals.

Enkele dagen nadat De Vos was gevonden, werd Johnny Goossens opgepakt. De toen 22-jarige man woonde al negen maand in de studio's aan de Zwijgershoek. Hij bekende dat hij de avond voor de feiten een fikse ruzie had met Marc De Vos. Die had zijn radio nogal luid gezet. Goossens wou De Vos duidelijk maken dat hij dat niet kon verdragen, begon te roepen en ging op zijn deur trommelen.


Drugs
Later in de nacht liep de ruzie helemaal uit de hand. Goossens raakte de kamerflat van De Vos binnen, sloeg zijn slachtoffer enkele keren met één van diens krukken om hem daarna met het snoer van de stereoketen te wurgen. Goossens legde De Vos daarna met zijn hoofd in een emmer water.

Nadat hij Marc De Vos dood achterliet, nam Johnny Goossens naast het moordwapen nog een videorecorder en negenduizend frank mee. Hij deed de deur op slot met de sleutels die hij in het appartement vond. In de loop van woensdag fietste Johnny Goossens vanuit Sint-Niklaas naar Hulst. Hij zou er drugs gaan kopen met het geld dat hij van zijn slachtoffer had gestolen. Onderweg gooide hij de kruk en zijn bebloede kleren in het bufferbekken in de Spieveldstraat. (GD)

Corrigeer