Reisleider overleeft ongeval met Wevelgemse autocar niet

Vakantie eindigt in Duitsland


Bij een ongeval met een autocar van Herman-Vandamme uit Wevelgem is in de nacht van dinsdag op woensdag reisleider Oswald Verbeke (62) uit de Kalvariebergstraat in Brugge om het leven gekomen. Bij het ongeval in Wilsdruff, het voormalige Oost-Duitsland, raakten nog zes mensen gewond. Drie werden in een ziekenhuis opgenomen. Noël Nuytten uit de Dadizelestraat in Menen liep een beenbreuk op.

De autobus was met 40 reizigers op weg voor een vakantie in Polen. Op de weg tussen Chemnitz en Dresden, nabij de stad Wilsdruff (Sachsen), werd chauffeur Willy Lahoutte uit Izegem plots de weg afgesneden door een grote bestelwagen. ,,De chauffeur rukte nog tevergeefs aan zijn stuur'', vertelt zaakvoerder Alain Herman voor hij naar Duitsland vertrok om zijn chauffeurs en klanten bij te staan. ,,Bij de botsing kwam reisleider Oswald Verbeke, die naast de chauffeur zat, onzacht tegen het dashboard terecht. De man was op slag dood. Oswald werkt al vele jaren voor ons als reisleider. Zijn overlijden raakt ons diep.''

Noël Nuytten uit Menen, die achter Oswald Verbeke zat, liep een beenbreuk op. Samen met zijn vrouw, die over rugpijn klaagde, en een passagier met lichte kneuzingen, werd hij in een ziekenhuis opgenomen. De andere passagiers werden in eerste instantie door Duitse hulpverleners opgevangen.

In de zware bestelwagen zaten Oekraïners. Een paar hielden lichte kneuzingen aan de aanrijding over. Onderzoek moet uitmaken hoe het ongeval precies gebeurde en wie er in de fout ging. Chauffeur Willy Lahoutte was zeker niet vermoeid. Hij had pas twee uur ervoor de tweede chauffeur vervangen.


Gratis reis
Alain Herman deed er gisteren alles aan om het de reizigers zo comfortabel mogelijk te maken. Hij huurde ter plaatse een bus in en bood de reizigers een rondrit in Dortmund aan. ,,We kunnen de mensen hier toch niet de hele dag laten niksen. Ook alle maaltijden die ze vandaag en vannacht nemen, betaalt onze firma.''

,,De reis voortzetten naar Polen zit er niet in. Daarvoor zijn de mensen te veel aangedaan. Ze zullen aan dit onfortuinlijke avontuur alvast geen financiële kater overhouden. Iedereen krijgt zijn reis terugbetaald en mag gratis een reis uit onze brochure kiezen. De reizigers uit West- en Oost-Vlaanderen, Henegouwen en Frankrijk worden donderdagvoormiddag in Wevelgem verwacht.

Corrigeer

MEER NIEUWS