Aarsele en Roger Decock


Het Nieuwsblad, organisator van de Ronde van Vlaanderen, heeft dit jaar Aarsele uitgekozen als Dorp van de Ronde. De keuze viel op de Tieltse deelgemeente omdat Aarselenaar Roger De Cock vijftig jaar geleden, in 1952, met de overwinning in de Ronde van Vlaanderen, de mooiste zege uit zijn wielercarrière behaalde.

Zowel in Tielt als in Aarsele vinden tal van activiteiten plaats. Ze kwamen tot stand door de samenwerking van het stadsbestuur en Het Nieuwsblad en met medewerking van verschillende Aarseelse en Tieltse vrijwilligers en verenigingen, de stedelijke sportraad en de stedelijke culturele raad.

We geven vandaag al een overzicht van die activiteiten. Later vindt u in deze krant hierover nog bijdragen met alle praktische info.

Voor de leerlingen van de Vrije Basisschool Aarsele vond een kleur- en tekenwedstrijd plaats. 155 kinderen namen deel. Van 19 maart tot 4 april loopt in de vier deelgemeenten een etalagezoektocht. Hoofdprijs is een verblijf in de Italiaanse zusterstad Brunico.

In het gemeentehuis van Aarsele vindt vanaf 22 maart tot 6 april een tentoonstelling plaats rond de Ronde en rond Roger De Cock. Op vrijdag 29 maart komen voormalige wielervedetten Briek Schotte, Rik Van Steenbergen, Roger De Vlaeminck, Patrick Sercu, Walter Godefroot, Eric Leman en Michel Pollentier naar een Sportavond in het CC Gildhof. Die avond brengen de organisatoren ook hulde aan Roger Decock.

Zaterdag 6 april is er in het gemeentehuis van Aarsele een academische zitting en officiële hulde aan Decock. De kleindochter van Decock, Kampioen van België bij de nieuwelingen-meisjes, houdt diezelfde dag in Aarsele een demonstratie wielerschool. Nog op 6 april rijden tientallen oud-wielervedetten een Gentleman's Koers.

Zondag 7 april, de dag van de Ronde, vinden op de Markt van Tielt visuele acts en stunts plaats. Langs een deel van het traject mag Roger Decock een ereronde rijden in een open wagen.

Aarselenaar Hubert Lanckriet heeft het toneelstuk Cockske wint een brokske geschreven. De voorstellingen zijn te zien in de sporthal op 7 april. Daar is er ook een barbecue, met het koersgebak Cockske als dessert. Het CC Gildhof draait de zondag ook de film Le vélo de Ghislain Lambert. (AVN)

Corrigeer

NIEUWS