Hendrik Bogaert is ondervoorzitter CD&V

JABBEKE -
Hendrik Bogaert gaat nationaal, zoveel is duidelijk. De ambitieuze eerste schepen van Jabbeke werd dinsdagavond verkozen tot ondervoorzitter, weliswaar samen met Nahami Lanjri, van de CD&V.

De gewezen voorzitter van de CD&V-jongeren bezorgde CD&V Jabbeke met zijn 2.680 stemmen opnieuw de absolute meerderheid tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeesterssjerp was echter voor Roland Verleye. Bogaert werd eerste schepen en is de verpersoonlijking van de vernieuwing binnen de CD&V. Eind september, aan de vooravond van het vernieuwingscongres van de CD&V, pakte hij uit met Het huis van Jolien . Dit boek is een denkoefening waar Hendrik Bogaert al twee jaren mee bezig was en bevat concrete suggesties voor een radicale omvorming van de CD&V. Bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen mikt hij openlijk op de burgemeesterssjerp, maar hij lonkt ook naar de nationale politiek.


Succes
De verkiezing tot ondervoorzitter van de CD&V is dan ook een belangrijke stap. ,,Het is inderdaad een succes,'' aldus een glunderende Hendrik Bogaert. ,,Drie jaar geleden was ik eigenlijk nog niet echt politiek actief. Eén jaar ervaring als eerste schepen leerde me dat het soms ploeteren is, maar uiteindelijk loont al dat harde werk wel. Samen met Nahima Lanjri, de voorzitter van het vernieuwingscongres in Kortrijk, ben ik voorgedragen door Stefaan De Clerck en verkozen tot ondervoorzitter van de partij. Onze taken moeten nog worden afgesproken, maar we stellen beiden voor om een zo ruim mogelijk pakket te krijgen,'' aldus Bogaert, die zo nog eens zijn ambitie onderstreept. Als de erg communicatieve Bogaert straks ook de hele CD&V Jabbeke achter zich weet, staat niets zijn nationale doorbraak nog in de weg.

(PAI)

Corrigeer

MEER NIEUWS