Joris Hindryckx nieuwe burgemeester


Joris Hindryckx (40) is als de 'poulain' van burgemeester Maria Vandenbussche altijd de gedoodverfde kandidaat geweest voor het burgemeesterschap. Joris Hindryckx zelf verheugt zich vooral over het feit dat het bestuur in een mum van tijd en met eenparigheid van stemmen voor hem heeft gekozen.

Joris Hindryckx was als 24-jarige pas afgestudeerd en pas gehuwd toen hij in Houthulst aanspoelde. Prompt werd hij door arrondissementeel voorzitter Jules Vandenberghe en Maria Vandenbussche gevraagd om zich politiek te engageren.

Na de verkiezingen in 1988 werd hij tot CVP-voorzitter gebombardeerd. Toen de CVP in '94 de meerderheid behaalde, werd Joris Hindryckx 4de schepen. Voor een nieuwkomer waren zijn bevoegdheden niet niks: financiën, middenstand, onderwijs, ruimtelijke ordening en kerkraden. In 2000 werd hij 1ste schepen. Zijn bevoegdheden werden zo nodig nog uitgebreid.

De toekomstige burgemeester beseft dat hij deze blitzcarrière voor een groot stuk te danken heeft aan Maria Vandenbussche. ,,Tussen Maria en ik heeft het altijd geklikt. Wij vullen elkaar goed aan. In haar kielzog heb ik vlug carrière kunnen maken. Haar vertrek betekent een groot verlies voor het schepencollege'', aldus Joris Hindryckx.

Joris Hindryckx zal zijn job als financieel directeur van Katho halftijds blijven uitoefenen. ,,Ik was bereid om terug les te geven, maar vanuit Katho werd mij gevraagd op post te blijven. Ik ben wellicht de eerste directeur die halftijds aan de slag gaat. Uiteraard zal ik mijn personeelsbestand wat moeten uitbreiden'', aldus nog Joris Hindryckx.

De toekomstige burgemeester zal vanaf september iedere voormiddag in Houthulst doorbrengen. Joris Hindryckx is gehuwd en vader van twee kinderen. (AV)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees