Buggenhoutse kinderen leren Portugese spelletjes

BUGGENHOUT -
,,Ze zijn grappig.'' Dat was de meest gehoorde commentaar op de Portugezen, die deze week in Buggenhout verblijven. Samen met een afvaardiging Noren, Fransen en Vlamingen nemen ze komend weekend deel aan het Internationaal Krachtbaltornooi, dat wordt georganiseerd op de terreinen van Krachtbalclub 't Klaverken, aan de Bovendonkstraat. Maandagnamiddag animeerden de Noren, Fransen en Portugezen de kinderen van de Buggenhoutse speelpleinwerking. We volgden het doen en laten van de Portugese delegatie.

De Portugezen leerden de Buggenhoutse kinderen een ganse waaier van spelletjes aan. Spectaculair, en niet evident voor kinderen, was het spel Muskito . Vijf Portugezen gaan voorovergebogen achter elkaar op een rij staan. En dan springen andere deelnemers over hun rug, om zo allemaal op de rug van de eerste in de rij te blijven liggen. Fysiek niet te onderschatten. Het spel Barra do Lenço is bij ons ook bekend, onder de naam van dassenroof . De kinderen worden onderverdeeld in twee groepjes en elk kind van elk groepje krijgt een nummer. In het midden staat een monitor met een sjaaltje. Zij roept een nummer en het kind met het nummer dat het snelst bij het sjaaltje is, wint. De ploeg die aan het einde de meeste sjaaltjes verovert, wint als ploeg. De Portugese naam van het spel wormpje willen we u onthouden. Kinderen gaan met gespreide benen in een rij staan en de andere kinderen krijpen er zo snel mogelijk onderdoor, om vooraan aan te sluiten. De ploeg die het snelst vordert, wint.


Grappig
De Portugezen wisten de kinderen dus wel degelijk te amuseren. ,,Goede gasten. Ze spelen graag'', vindt Nick Stallaert. Hij is niet zinnens krachtballer te worden. Ine De Cock is dat wel. ,,Maar dat zal nog een tijdje duren. Ik ben nog te jong'', weet ze. ,,Echt tof zijn de Portugezen niet. Maar ze zijn wel grappig. Ik denk niet dat ze tegen de Vlamingen zullen winnen, tijdens het krachtbalkampioenschap'', vermoedt Samuel Verkempinck. Melissa Van den Rhyn vindt sommige Portugese spelletjes plezant, maar andere dan weer niet. ,,De spelletjes die we op het speelplein leren, zijn plezanter'', meent ze. Amelie en Freek Albrecht vinden zelfs dat de Portugezen een beetje tegenvallen. ,,Ze zijn niet echt knap. Maar hun spelletjes zijn tof.'' (PDC)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees