Halfnaakt in de preekstoel

BEERNEM -- Het is maar hoe je 't bekijkt. Voor de een is het heiligschennis en godslasterlijk, voor de ander is het gewoon volksvermaak. Feit is dat in café De Zevende Hemel in Beernem voor de vierde keer de preekstoelwedstrijd werd gehouden. -


Ook dit jaar ging de Beernemse titelverdediger Kurt Saey met de eerste prijs aan de haal, waarmee hij al meteen een zuivere hattrick achter zijn naam schrijft. Saey betrad halfnaakt het preekgestoelte, maakte enkele toespelingen op het Bredense naaktstrand -- naaktstranden waren trouwens een geliefkoosd thema dit jaar -- en trok daarna in zijn eigen sappige stijl weer heel zijn eigen leefwereld in het absurde.

De vier overige deelnemers legden hem echter het vuur na aan de schenen, met opmerkelijke prestaties van Kristien Boutten, Julien Chau, Frank Van Slembrouck (allen uit Beernem zelf) en debutant op de preekstoel, Marc Schoonacker uit Maldegem.

Wie het na het lezen van dit stukje ook voelt kriebelen en wel eens de preekstoel op wil, moet volgend jaar zijn geluk maar eens beproeven. Uitbater van De Zevende Hemel, André Verlinde beloofde alvast dat de vijfde uitgave van deze unieke wedstrijd volgend jaar nog beter wordt. (MCB)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees