Randgemeenten verzuipen ook


De Merelbeekse brandweer deelde gisteren in de klappen: even over achten sloeg de bliksem in op hun communicatiesysteem. De brandweer was meteen een halve dag aangewezen op een noodsysteem met gsm. In de Beukenstraat in Merelbeke sloeg de bliksem in een nieuwe woning. Ondanks de eigen problemen was de brandweer snel ter plaatse en kon een echte brand worden voorkomen. Nog in Merelbeke stond op een bepaald moment de E40 richting Brussel helemaal blank. Aan de Plataan en in de Florastraat werden enkele huizen bedreigd door het water.

Ook problemen in De Pinte: de Groenstraat stond er blank, een stuk van de Bommelstraat en de Lijsterstraat. In de Langevelddreef trad de beek buiten haar oevers.

In Evergem kampten enkele bewoners van Draaitop-, Eendenplas- en Bosbesstraat met wateroverlast, in Sleidinge stonden de straten blank in Weegse en Zwaantjen.

In Lovendegem bleef de overlast beperkt, al werden de waterpompen om oppervlaktewater het kanaal in te pompen te laat in werking gesteld. ,,Toen ik ze zelf manueel aanzette, waren de problemen in een mum van tijd van de baan'', zegt burgemeester Chris De Wispelaere. Desondanks liep de Koning Leopldstraat grotendeels onder. In café Kasteeldreef liep het water binnen, en ook in de Molendreef waren er problemen. Een groot deel van de Bloemekenswijk moest het een voormiddag zonder stroom stellen na een blikseminslag. (JSA/AVD/EDA)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees