Buurtbewoners luiden de alarmbel

,,Verkaveling oorzaak van waterellende in Geemstraat''

HAMME -
Bij hevige regenval houden bewoners van de Geemstraat hun hart vast. ,,Sinds hier achter onze woningen een nieuwe verkaveling is gerealiseerd, stroomt het water uit de wijk in onze tuinen. Enkele buren kregen al water in de kelder. Waterputjes en toiletten pruttelen en er komt zelfs beer uit de riool'', getuigt Sabine Waterschoot.

Zij woont met haar gezin sinds 1995 op de hoek van de Geemstraat en de nieuwe pijp naar de verkaveling Blokmakershof. ,,De verkavelaar contacteren bij wateroverlast of andere hinder levert maar weinig op. Gelukkig staat onze woning iets hoger gebouwd en kregen we nog geen water binnen. Bij verschillende bewoners stond het water al verscheidene keren tot aan de dorpel. Bij een fel onweer zien we het water vanuit de verkaveling over de Geemstraat lopen. Enkele weken geleden stond het water vijftien centimeter hoog in onze tuin. Toen het was weggetrokken, restte ons heel wat vuil. Ook de boomschors dreef weg. Vroeger keken we uit op een boomgaard en hadden we nooit wateroverlast. De komst van de verkaveling -- hogergelegen dan de Geemstraat -- ligt aan de basis van de ellende.''

Guy Heirwegh woont al sinds zijn geboorte in de Geemstraat en beaamt dit. ,,We werden nooit geconfronteerd met wateroverlast. Pas sinds de aanleg van de wegen voor de verkaveling is de miserie begonnen.'' Het VLD-gemeenteraadslid wil het probleem alvast aankaarten op de gemeenteraad in september.


Ongedierte
De omwonenden hebben echter nog meer klachten. ,,Sommige percelen liggen nog braak en worden overwoekerd door distels en onkruid. De wijkagent gaf onze klachten al meermaals door aan de gemeente'', vertelt Sabine Waterschoot. Dan is er nog het probleem van de vele ratten, muizen en ander ongedierte in de verkaveling. Volgens de bewoners is de nabijgelegen oude loods, waar vroeger een lompenbedrijf was gevestigd, een broeinest van verfoeide knaagdieren.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees