Gehandicapten feesten mee in Beveren

Fuif met pannenkoeken en bruine suiker


Buiten de feesttent van de Beverse Feesten valt de regen met bakken op de Grote Markt. Binnen amuseren honderden personen met een handicap en hun begeleiders zich op gekende deuntjes. De fuif voor hen was een groot succes.

Pittige muziek, prima sfeertje in de feesttent, kortom een uitgelezen fuif. Iedereen kreeg een oranje t-shirt van de Beverse Feesten en voor alle aanwezigen was er nog een pannenkoek met bruine suiker.

,,Het is de derde keer dat ik nog een extraatje kon toevoegen aan dit meer dan geslaagde initiatief. We maken deze mensen gelukkig met zo'n prachtige dag'', zegt sponsor Georges De Colfmaeker. Hij vond dit jaar in Agnes Van Gijsel en Marc Van Moer van café Sirius de ideale partners om het initiatief te ondersteunen. ,,We haakten spontaan in. Zowel Georges als ikzelf weten vanuit de familiekring wat leven met een handicap betekent'', legt Marc uit. Tijdens de fuif bracht Georges een eigen versie van You'll never walk alone en kreeg spontaan een daverend applaus van alle aanwezigen.

De Katholieke Vereniging van Gehandicapten (KVG) was de motor achter deze fuif. ,,Vroeger nodigden we enkel groepen uit het Waasland en het Antwerpse uit. Dit jaar verlegden we ons terrein naar alle Vlaamse provincies. Vandaar dat de opkomst nog beter is met onder meer groepen uit Herentals, Heverlee en Vurste-Gavere. Erg belangrijk voor ons is dat de organisatoren van de Beverse Feesten voor zo'n initiatief hun tent beschikbaar stellen. Sponsors zorgen voor een extraatje'', besluiten Maria De Wreede, voorzitster KVG-Beveren en Paul Bracke, KVG-verantwoordelijke van de provincie Oost-Vlaanderen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees