Eerste vellendiepdrukpers bij Van Lijsebetten

,,Blijven investeren in drukkerij''

SINT-NIKLAAS -
De drukkerij Van Lijsebetten uit Sint-Niklaas laat weer van zich spreken. ,,Wij schakelen de eerste vellendiepdrukpers van het land in'', bevestigt zaakvoerder Guido Van Lijsebetten. Ondanks een dalende markt slaagt het bedrijf erin 2 procent omzet-groei te noteren.

Aan de Entrepotstraat werken ruim 120 mensen en wordt een jaaromzet van 20 miljoen euro gedraaid. Een kleine drukkerij werd een uit zijn voegen barstende KMO. Het nog steeds familiaal getinte bedrijf stortte zich niet alleen op commercieel drukwerk, maar ook alle soorten verpakkingen en kartonnage werden in het gamma opgenomen. Aanlokkelijke verpakkingen voor pralines of koekjes rollen in Sint-Niklaas van de persen. De gloednieuwe vellendiepdrukpers is van het type Heidelberg (Duitsland). In de volledige modernisering is 12.500.000 euro geïnvesteerd. In het magazijn pronken 60 miljoen maagdelijk blanke vellen zoals de bedrijfsvideo het mooi toont.

Guido Van Lijsebetten heeft het volste vertrouwen in de toekomst van het bedrijf. ,,We zijn in 1968 gestart en hebben steeds weer in het bedrijf geïnvesteerd'', zegt Van Lijsebetten. ,,Wij houden de kosten scherp in de gaten en ons personeel weet dat. Wij hebben het bedrijf nooit armer gemaakt. We zijn tegen werkloosheid. Bij ons hebben nooit veel mensen gestempeld. Met de nieuwste pers zijn we gewapend voor de toekomst. Uitbreiden op de huidige site Entrepotstraat of elders is niet realistisch. We houden vast aan een centrale controle op de huidige locatie. Ons orderboekje is goed gevuld. Maar je kan nooit meer dan twee maanden vooruitkijken in deze business. Ik hoop dat mijn zonen Filip en Peter de zaak gezond voortzetten.'' (SL)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees