Auto's dobberen tegen plafond van garage in Oostrozebeke

,,Het is verschrikkelijk''

OOSTROZEBEKE -
Al 25 jaar woont het gezin van Lucien Coussens in de Ingelmunstersesteenweg 210 in Oostrozebeke. Dat is vlakbij het spaanderplatenbedrijf Spano. Nog nooit heeft Coussens één plas water in zijn huis gezien, maar gisterochtend kon hij bijna letterlijk het hoofd niet meer boven water houden.

Midden in de nacht werd de man wakker toen het alarm van zijn auto loeide. ,,Mijn broer liep naar beneden omdat hij aan inbrekers dacht. Toen hij de deur naar de kelder en garage opentrok, zag hij dat het water al negen trappen hoog stond'', vertelt Christa Coussens.

,,De garage is een hellend vlak. De auto's dreven op het water en het dak van de voertuigen zat al tegen het plafond van de garage. Een van beide voertuigen is een Volvo van enkele maanden oud. De wagens zijn al weggetakeld, volledig beklad met olie en mazout. Waarschijnlijk valt niets meer te recupereren.''

Ook in de andere kelderruimten heeft het water vrij veel schade aangericht. De verwarmingsinstallatie, de ijskast en andere toestellen staan onder het slijk, sinds de brandweer het water heeft weggepompt. ,,Het is verschrikkelijk. De dokter is al tweemaal langsgeweest. Zo erg heeft het mijn familie geraakt'', zegt Christa.

Volgens de zus van Lucien Coussens lag de oorzaak van de overstroming in een verstopte riolering. ,,Er zijn voldoende afvoerbuizen en de woning ligt op hetzelfde niveau als de andere woningen die niet ondergelopen zijn. Maar ondertussen hebben ze de riolen ontstopt en nu stroomt het water weer vlot weg.''

Coussens schat de schade op minimum 38.000 euro.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees