Hagel treft restaurants

INGELMUNSTER -
De hevige regen- en hagelbuien van gisterochtend hebben twee restaurants uit Ingelmunster zwaar getroffen. Het Elsbos in de Elsstraat moet zeker twee dagen de deuren sluiten en in Goed Ter Couteren in de Handelsstraat is het tafelmeubilair aan vervanging toe.

,,Zo erg is het hier nog nooit geweest'', zucht restauranthouder Joost Vanaudenaerde van Het Elsbos. ,,Alle motoren van onze koel- en ijskasten, wasmachines, droogkast en andere toestellen zijn vernield. In de kelder stond meer dan een halve meter water en modder, binnengestroomd uit de velden hiertegenover. Gelukkig hebben we de verbruikzaal van het restaurant kunnen vrijwaren, maar we zullen zeker twee of drie dagen moeten sluiten.''

Het Elsbos werd vorige zomer al eens getroffen door wateroverlast. ,,Toen liep alleen de oprit onder water. Dit keer is ook onze parking en alle kiezel weggespoeld'', zegt Vanaudenaerde.

In het hotel-restaurant Goed Ter Couteren in de Handelsstraat is het net omgekeerd. Zaakvoerster Mieke Vlaemynck is opgelucht.

,,Bij ons is het niet zo erg als in de zomer van 2000'', zegt ze. ,,Toen liep onze zaak volledig onder. Wij zitten hier op het laagste punt van Ingelmunster. Bij hevige regenbuien kunnen de riolen niet al het water slikken dat onder het kanaal Roeselare-Ooigem wordt weggevoerd.''


Installatie
Gistervoormiddag was zowat alles opgeruimd in Goed Ter Couteren. Alleen wat tafelmeubilair uit het restaurant leek niet meer te redden.

,,Aquafin is in Ingelmunster bezig met de bouw van een waterzuiveringsinstallatie en een aangepast riolennetwerk. Hopelijk worden daardoor overstromingen vermeden'', aldus nog Mieke Vlaemynck. (AVN)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees