Noodweer teistert regio


Het noodweer van dinsdagmorgen hield op verschillende plaatsen in de regio aardig huis. De Anzegemse brandweer moest diverse straten op het grondgebied afzetten. Ook de collega's van Lendelede kregen een pak oproepen te verwerken. In Waregem bleef het op enkele plaatsen na vrij rustig. In het politiekantoor van Kortrijk sloeg de bliksem in.

Commandant Dirk Tack van de Anzegemse brandweer telde dinsdagvoormiddag een 20-tal oproepen voor interventies bij particulieren maar ook om straten in Vichte, Ingooigem en Anzegem zelf te bewaken.

,,In Vichte hadden wij weer problemen aan de spoorwegbrug over de gewestweg N36. Daar werden de deksels van de riolering opengelegd. Het overtollige water trok vlug weg. Maar met de Casselrijbeek in het centrum van Vichte was en is het zeker nog niet gedaan. Het water is er fel gestegen en wij moeten stand-by blijven. Dat is ook het geval voor het bufferbekken in de Snoekstraat, dat bijna volgelopen is. Als er nu nog meer regen valt, zitten wij met problemen.''

In Anzegem noteerde commandant Tack problemen aan de Heirweg en in de Schaagstraat op de grens met Waregem. Ook in Ingooigem was er wateroverlast. In Tiegem en Kaster mochten de bewoners op beide oren blijven slapen.


Kantoren onder water
De Lendeleedse brandweer kreeg dinsdagmorgen een 10-tal meldingen binnen van wateroverlast. Bij onder andere de textielfirma Nelca liepen de kantoren onder water.

,,Het is nu al jaren geleden. Maar wanneer er te veel water is in de zone waar wij ons bedrijf hebben, komt het water allemaal bij ons binnen omdat wij lager gelegen zijn dan de omgeving. Ook nu was dat weer het geval. En de schade is toch aanzienlijk: heel wat rollen tapijt gingen verloren. Tegen de middag was alles opgeruimd'', zegt de bedrijfsleiding van Nelca.

De brandweer van Kuurne kon het iets rustiger aandoen en kreeg één oproep te verwerken. Ook in Waregem was er weinig waterleed. In Wevelgem liepen in de omgeving van de Kazernestraat enkele garages onder.

In de loop van de dag moest de brandweer van Deerlijk preventief zandzakjes plaatsen aan een woning in de Lisbonnastraat. De weide naast de woning stond helemaal onder water. In Zwevegem werden twee sluizen van de Keibeek onder het kanaal Kortrijk-Bossuit geopend om het water sneller te laten wegvloeien.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees