Zandzakjes voor Kaveiestraat

SINT-DENIJS, OTEGEM -
De Zwevegemse brandweer had gisteren vooral handenvol werk in de Kaveiestraat, waar nood was aan zandzakjes. En in Otegem kregen vooral de Scheldestraat, Ingooigemstraat en Driesveldstraat af te rekenen met wateroverlast.

Tijdens het hevig onweer van maandagnacht kwam eerst een alarm van de branddetectie van Bekaert binnen. Daarna volgden in snel temp een 13-tal oproepen van particulieren bij wie de kelder was ondergelopen. In Otegem en in Sint-Denijs was er meest overlast.

,,In Otegem liep een woning volledig onder. Op andere plaatsen was het ook bijzonder ernstig. En in Sint-Denijs was het vooral de Kaveiestraat, die wij ook nog in de loop van dinsdag in het oog moesten houden'', verduidelijkt een woordvoerder van de brandweer.

Het spaarbekken in de Kaveiestraat was vrijwel helemaal volgelopen. Daardoor dreigde de omgeving helemaal onder water te raken. En daarom moesten de Zwevegemse spuitgasten de toestand de hele dag in de gaten houden.

,,Wij deponeren er zandzakjes om het ergste waterleed te voorkomen. Vooral het spaarbekken moeten wij voortdurend controleren. Want als dat is volgelopen, krijgt de straat zelf flink wat water te slikken.'' (DJW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees