Ezels gespreksonderwerp van de dag

MERCHTEM -
Ondanks de regenvlagen, die gisterennamiddag nog toenamen, was de Merchtemse jaarmarkt opnieuw goed voor een volkstoeloop. Naar schatting tienduizend mensen bezochten de jaarmarkt.

Nieuw dit jaar was de prijskamp voor ezels. Negentien ezels werden ingeschreven en de wedstrijd had veel bekijks. De ezels waren er hét gespreksonderwerp van de dag, met heel wat moppen en gelach. Voorts waren er driehonderd runderen, veertig boerenpaarden, honderd neerhofdieren, zeventig paarden, dertig pony's en vijftien geiten en schapen.

De massa kuierde tussen de 300 stands. De café's doen deze dagen gouden zaken. In het centrum was het gistermorgen aanschuiven om een plaatsje op een terras te bemachtigen.


Kriekskes met ballekes
De doedelzakspelers ,The Gent District Highlanders' zorgden voor de muzikale noot. In de scoutslokalen konden de marktgangers genieten van ,kriekskes met ballekes', het typische Merchtemse streekgerecht. De hele avond waren er optredens in de Passerel en het Karrewiel.

Ook vandaag woensdag staat er heel wat op het programma. De Belgische Kaatsbond bestaat honderd jaar. Twee Vlaamse ploegen uit eerste nationale nemen het om 15 uur tegen mekaar op. Woensdag spelen The Soulutions om 20 uur op de kiosk.

De jaarmarkt is ook de officiële startdag van Merchtem-kermis. Het centrum blijft tot en met zondag voor alle verkeer afgesloten. (JHW)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees