Frans Robyns overleden

MAASEIK -
In Maaseik is eresenator en gewezen CVP-volksvertegenwoordiger Frans Robyns overleden. Frans Robyns zou op 8 mei 84 jaar zijn geworden.

Voorzitster Alphonsine Phlix van de Vriendenkring van gewezen CD&V-parlementsleden van Limburg typeert de overledene als een zeer sociaal bewogen politicus.

,,Voor Frans bestond er geen kloof tussen de burger en de politiek'', zegt Phlix. ,,Hij was bijzonder vriendelijk en loyaal. Hij trok zich vooral het lot van de minderbedeelde jongeren aan. Frans wilde hen uit hun isolement halen en hen kansen geven om een degelijke beroepsopleiding te volgen. Met zijn echtgenote, Josée Jongen, vormde hij een hecht koppel. Zij steunden elkaar in hun sociaal werk.''

Zijn inzet voor de jongeren uitte zich onder meer in het voorzitterschap van de jeugdtehuizen Kinrooi en Harlindis en Relindis in Maaseik. Daarnaast was Frans Robyns actief in de serviceclubs van Rotary en het Rode Kruis.

Zijn publiek leven speelde zich vooral af in de politiek. Hij was niet alleen senator en volksvertegenwoordiger, maar ook lid van het Beneluxparlement. Na zijn politieke loopbaan werd hij politierechter-emeritus in het arrondissement Tongeren. Voordien was hij actief als advocaat en stafhouder aan de balie in Tongeren. Daar kreeg hij trouwens ook de titel van ere-advocaat toegewezen.

Robyns wordt zaterdag om 10.30 uur begraven in de Sint-Catharinakerk van Maaseik. (MK)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees