Portiersoorlog in Montmartre

OOSTENDE -
In de Oostendse uitgaansbuurt Montmartre is een oorlog aan de gang tussen leden van Albanese bendes die proberen de controle over etablissementen te verwerven. Wie niet in het gelid loopt, ondervindt last, wordt afgeperst of overvallen, of -- zoals de portier van Le Dôme -- met baseballsticks in elkaar geslagen.

De portier van Le Dôme is geen Albanees en dat is de vermoedelijke reden waarom hij hard werd aangepakt, terwijl de andere portiers uit de uitgaansbuurt toekeken en niet tussenbeide kwamen.

,,Wij dachten aanvankelijk dat dit het werk was van gasten, die de toegang tot de zaak geweigerd was'', vertelt men daar.

De Oostendse politie neemt de feiten ernstig en startte een uitgebreid onderzoek, dat er uiteindelijk toe moet leiden de bendes te ontrafelen. Etablissementen waar de bendeleden heer en meester zijn, hebben geen last.

,,We hebben dit als uitbaters gezamenlijk schriftelijk aangekaart bij de politie. Het kan niet dat uitbaters van nachtzaken met de dood worden bedreigd. Morgen kan het mijn beurt zijn. Er moet iets ingrijpend gebeuren, zoniet zal het plots tot een confrontatie komen, waarbij meerdere slachtoffers zullen vallen.'', zegt een uitbater, die anoniem wil blijven.

,,Dit zijn bendes die almaar groter worden en waarvan velen in de Van Iseghemlaan verblijven. Vandaag overtuigen ze jou een van hun bendeleden als portier in te schakelen, morgen werkt een zus in de keuken en voor je het weet, heb je niks meer te zeggen in jouw eigen zaak. Zij nemen langzaam maar zeker het Oostends uitgaansleven over'', meent een andere exploitant.(YNG)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees