Kinderanimatie kronkelt zich door de stad

,,Liever schminken dan breakdance''

GENT -
Springkastelen en circusanimatie zijn klassieke zoethoudertjes voor de kroost tijdens de Gentse Feesten, maar er is nog veel meer te beleven. In de Kammerstraat leerden kinderen gisteren onder meer Marokkaans koken, djembé spelen en breakdancen.

,,Het mag best wel wat zotter en nieuwer voor de kinderen. Voor de jongeren zijn er 's avonds workshops in bijvoorbeeld beatmixen of jongleren, en optredens. Onze activiteiten lopen goed vol, dit is dan ook meer dan opvang'', vertelt Bram Vandekerckhove van Addenda, één van de vier organisaties in het samenwerkingsverband Living . Het binnenplein lijkt inderdaad op een gezellige huiskamer, maar dan wel een met kinderen aan het breakdancen.

Kronkelende dansbewegingen onder de knie krijgen is behoorlijk lastig, geeft Astrid (10) toe. Samen met haar vriendinnetjes Lysa (11) en Jana (9) last ze een pauze in. ,,Voor de eerste keer is het wel ingewikkeld'', zegt ook Charlotte (5).

Het traditioneel rollenpatroon krijgt het hard te verduren, want haar broertje is op dat ogenblik Marokkaanse soep aan het klaarmaken. De dag ervoor bekwaamden vooral de meisjes zich in Afrikaans dansen en nu nemen ze de begeleidende djembé onder handen.


Echt goed
,,Ik schmink toch veel liever, daar ben ik echt goed in'', besluit Astrid. Zonet heeft ze als bewijs Sigrit Eggermont van het Jongeren Informatiepunt kleurrijk aangepakt. Aan de schminkstand mogen kinderen hun ouders naar hartenlust toetakelen als onderdeel van de Kinderrally . Die zoektocht door de binnenstad voor de hele familie is aan haar tweede editie toe. ,,Plezant. Daar hebben ze ook echt werk van gemaakt'', evalueert Lysa.

Corrigeer

MEER NIEUWS