Maldegem op zoek naar sleutels in maïslabyrint

MALDEGEM -
Wie een uurtje zoet wil zijn in de schaduw van op het ritme van de wind dansende maïsstengels moet een bezoekje brengen aan het Kleitse maïslabyrint. Dat is 7.500 vierkante meter groot, met ruim één kilometer wandelpad.

,,Het idee voor een maïslabyrint sluimerde al langer, maar toen het Blanche Balloonteam interesse toonde konden we onze ideeën ook in de praktijk omzetten'', zegt Wim Huysser van de confrérie Rietje Koane. ,,Als genootschap willen we elk jaar iets organiseren dat Maldegem en de legende van Rietje Koane onder de aandacht van de mensen brengt. Dit is een unieke gelegenheid, bovendien blijft het maïsveld tot Maldegem-kermis open.''

De initiatiefnemers rekenen op een duizendtal bezoekers. Voor één euro krijgen die een wedstrijdformulier in de hand gestopt. Een wandelingetje door het maïsveld neemt algauw een kleine drie kwartier in beslag. Het is de bedoeling dat deelnemers de antwoorden op de wedstrijdvragen zoeken en vinden op één van de drie infostands.

,,Die zijn verscholen tussen het groen. Het gaat om een standje van de confrérie, eentje van het Stoomcentrum en een derde van het Blanche Balloonteam. Maar, in dit labyrint is niets wat het lijkt. Niet voor niets zijn er twee ingangen en evenveel uitgangen'', legt Huysser uit.

Het labyrint is te vinden aan de Nieuwhofdreef 7 en is geopend tijdens de weekends en op feestdagen. Op 15 augustus en 21 september worden enkele prijzen getrokken uit de correct ingevulde wedstrijdformulieren.

  • Info: 0477-34.09.23.
  • Corrigeer

    MEER NIEUWS