Open Airfestival in Nazareth maakt grote sprong voorwaarts

,,Nu nog iets meer publiek''

NAZARETH -
Op korte tijd heeft Nazareth twee festivals in de aanbieding. Eerder was er bRrockoli en dit weekend liep de tweede editie van het Open Airfestival van jeugdhuis Jena. Op een ruimere locatie, met een groter budget en met meer bekende namen op het podium. ,,We haalden een positieve balans. Alleen hadden we op iets meer bezoekers gehoopt'', zegt John Van de Putte.

Een werkgroep van jeugdhuis Jena organiseerde zondag de tweede editie van Open Air . Ditmaal op een echte weide en met slechts zes groepen. Maar wel bekende namen die al een stek op menige festivalaffiche hebben verworven.

Het was prachtig weer voor een openluchthappening. Heet zelfs voor de toeschouwers die, tijdens de eerste uren althans, languit genoten van de zon, de muziek en een drankje. De groepen speelden op een prachtig, overdekt podium dat Jena gehuurd had bij de stad Deinze.

In die warmte was het maar normaal dat de grootste ambiance pas naar het einde van het festival - de optredens duurden tot 23 uur - zou opduiken. Daar zorgden vooral ABN met een stel breakdancers voor en ook Camden met zijn aanstekelijke set. Het publiek kroop recht en danste zich de nacht in.


Lichte ontgoocheling
Een dag later maakten John Van de Putte en maats een eerste, voorlopige evaluatie: ,,De nieuwe locatie zat goed, er deed zich geen enkel incident voor, het programma was een voltreffer. Ons organisatieteam van twintig man kon de opdracht uitstekend aan en er boden zich al nieuwe sponsors aan. We moeten de kassa uiteraard nog eens natellen. Als blijkt dat de financiële eindbalans niet in het rood gaat, dan komt er een derde Open Airfestival .''

,,Er is slechts één lichte ontgoocheling. Vorig jaar trokken we 200 toeschouwers, nu 280'', vervolgt John Van de Putte. ,,We hadden op honderd meer gehoopt. Misschien moeten we onze naam geleidelijk uitbouwen. Als we voort kwaliteit bieden, zal ons publiek vermoedelijk vanzelf aangroeien. Een beetje geduld is wellicht op zijn plaats.''

Corrigeer

MEER NIEUWS