Voortvluchtige man vermoordt vriendin in Ezelstraat in Brugge

Gewurgd met een riem


In een bescheiden maar nette woning aan de Ezelstraat 32 in Brugge is dinsdagmorgen het levenloze lichaam aangetroffen van de 68-jarige bewoonster, Huguette Lowyck. Het was haar zoon, die samen met de poetsvrouw, het lijk ontdekte. De 52-jarige vriend van het slachtoffer, G.V. is de hoofdverdachte. Hij wordt opgespoord.

,,Ik kende het slachtoffer als klant'', luidt het achter de toonbank van de slagerij aan de overkant van de Ezelstraat. ,,Zij was een vriendelijke vrouw. Haar vriend kende ik niet. Hij kwam hier nooit. Echte sociale persoonlijkheden zijn het niet. De vrouw woonde in het huis samen met haar vriend en zoon van naar ik schat 30 jaar. Ze wonen hier nog niet echt lang, ik schat een jaar of vier. Dat zoiets daar zou gebeuren, heeft wellicht niemand verwacht.''


Lijk op bed
De feiten dateren volgens de procureur des konings in Brugge van dinsdagmorgen. De zoon en de poetsvrouw zouden naar boven hebben willen gaan, maar de vriend van het slachtoffer zou hen verschillende keren hebben tegengehouden. Toen de vriend vertrokken was, ging het duo naar boven waar ze op het bed het levenloze lichaam van de vrouw ontdekten. De vrouw lag in haar slaapkledij op bed.

Uit het gerechtelijk onderzoek bleek dat de vrouw werd gewurgd met een riem. Er werd ook een zakdoek in haar mond gestopt. Volgens de vaststelling van de wetsdokter zou de vrouw ook vier slagen met een hard voorwerp op het hoofd hebben gekregen.

Over het motief tast het parket nog in het duister. Een mogelijke hypothese is dat de vriend een nieuwe relatie begon met een nieuwe vriendin.

Onlangs werd het slachtoffer geopereerd. Ze kreeg een heupprothese geplaatst. Naar aanleiding van de operatie en de revalidatie de erop volgde, was ze geruime tijd van huis weg. Intussen zou haar vriend mogelijks een nieuwe relatie zijn begonnen.

De man wordt opgespoord.

Corrigeer

MEER NIEUWS