Brugge zingt massaal mee


Zo'n 8.000 mensen hebben maandagavond de tweede Brugse uitgave van Vlaanderen zingt bijgewoond. Drie uur lang werd uitbundig meegezongen met hits van de jaren zestig tot vandaag. Aan het eind brachten De Brugse Strangers nog drie nummers.

Bij Vlaanderen zingt is het publiek zelf de vedette: iedere bezoeker wordt uitgenodigd om met een gelegenheidskoor bekende hits van vroeger tot vandaag mee te komen zingen. Op de Markt trad Nico Blontrock, Radio 2-stem, maar ook lid van het organiserende Komitee voor Initiatief, op als voorganger en presentator.

Te vroeg, om half acht al, werd Vlaanderen zingt op gang gezongen, waardoor de pauze al een klein uur later kwam, op een moment dat de mensen nog massaal naar het Marktplein toestroomden.

Blontrock nam het publiek op sleeptouw en overhaalde hen massaal mee te zingen met Angels van Robbie Williams, She goes nana van The Radios, Volare van Al Martino en Hey Jude van The Beatles. Vaak overstemde de 8.000-koppige menigte de muziek, die uit de boxen kwam. Te weinig volume op buitenoptredens, het wordt stilaan een Brugse ziekte.


Te vroeg afgelopen
Net als vorig jaar werd in de finale een Brugse act op het podium geroepen. De Brugse Strangers zongen achtereenvolgens een vissersmedley met walsen, M'n Velo en Eddy Ready en Zwarte Lola . Een gesmaakte en leuke, maar iets te korte performance, waarbij Eddy Speecke het - opvallend - proper hield.

,,Je weet nooit wie hier staat, hé. Er zitten misschien prinsen en prinsessen onder het publiek'', verontschuldigde Speecke zich.

Om de mensen al niet om 22.15 uur naar huis te moeten sturen, werden nog enkele nummers hernomen. Een kwartier later was de volkse leute echter afgelopen. Veel te vroeg, een kritiek waarmee Hedwig Dacquin, kersvers voorzitter van het Komitee voor Initiatief, kon leven. ,,Volgend jaar beginnen we gewoon een uur later'', beloofde Dacquin. (SVV)

Corrigeer

MEER NIEUWS