Nieuwe brand in bedrijf Steelandt

WESTKERKE -
Gistermiddag zorgde een kortsluiting in de elektriciteitscomponent van een lasersnijmachine voor metalen platen voor brand in het toeleveringsbedrijf Steelandt op de Gistelsesteenweg in Westkerke (Oudenburg). De middagploeg was meteen technisch werkloos.

Een aantal van de tientallen arbeiders, die tijdens het zomerreces in het bedrijf werkzaam zijn, snelden meteen met poederblussers ter plaatse, maar konden het vuur niet bedwingen door de enorm verstikkende rookontwikkeling.

In een mum van tijd waren alle beschikbare manschappen van de Gistelse brandweer ter plaatse en kon het vuur in de plotter bedwongen worden. De verstikkende rookwolken werden door het openen van de poorten naar buiten gedreven. De directie van het bedrijf besliste dat de middagploeg wegens technische werkloosheid naar huis mocht.

Op 20 december 1999 sloeg het noodlot nog veel erger toe in het toeleveringsbedrijf. Toen bleven de arbeiders en bedienden wekenlang werkloos nadat een zware brand omzeggens de helft van het bedrijf in de as legde.


Gelukkig overdag
,,Een geluk dat de kortsluiting overdag plaatsvond'', oordeelde een arbeider gisteren. ,,Dezelfde lasersnijder werkt ook 's nachts en dan is er niemand aanwezig om een mogelijke brandhaard meteen te ontdekken. Dit is erg, maar een ramp werd vermeden.'' (YNG)

Corrigeer

MEER NIEUWS