Mechelen wordt verkeersknoop tijdens herasfaltering binnenring

Een maand uitkijken

MECHELEN -
De hele maand augustus kan je best Mechelen vermijden wanneer je er echt niet met de wagen moet zijn. De herasfaltering van de binnenring zal de hele maand voor verkeersproblemen en files zorgen. De politie is duidelijk: vermijd ochtend- en avondspits, informeer naar de omleggingen, neem de fiets of openbaar vervoer en wees geduldig bij filevorming.

 • Fase 1: 4 tot 8 augustus
 • De herasfaltering van de binnenring gebeurt in drie fases. In de eerste wordt gewerkt vanaf de Oscar Van Kesbeckstraat tot aan het Hoogstratenplein (Nekkerspoel). Van Nekkerspoel naar de E19 mag je rijden. Vanaf de Oscar Van Kesbeeckstraat naar Nekkerspoeel mag niet. Goswin de Stassartstraat en Van Busleydenstraat lopen dood op de ring. De Sint-Katelijnestraat en de Frederik de Merodestraat blijven bereikbaar. Ze worden wel onderbroken bij het frezen en hergieten van het asfalt. Er is ook voor gezorgd dat het Dodoensziekenhuis bereikbaar blijft.

 • Fase 2: 11 tot 18 augustus
 • In de tweede fase gaan de werken vanaf de Bleekstraat over de Zandpoortvest naar de Hendrik Speecqvest tot aan het Kardinaal Mercierplein en dat op het binnengedeelte van de ring. Op het buitengedeelte rijdt het verkeer dan telkens op één rijstrook in beide richtingen. Afslaan naar de Colomastraat kan niet. Het is omrijden langs de Lepoldstraat. Vanaf de ring zijn noch de Bleekstraat, noch de Hanswijkstraat bereikbaar. Het verkeer komende van de Leuvensesteenweg kan enkel richting Zandpoortvest. Richting Bruseel en Antwerpen over de E19, moet het in Muizen langs de Motstraat.

 • Fase 3: 18 tot 29 augustus
 • In een derde fase wordt vanaf het Kardinaal Mercierplein tot de Bleekstraat, het buitenste deel van de ring heraangelegd. Het verkeer loopt gedurende die periode in beide richtingen telkens op één rijvak op het binnengedeelte van de ring. Het verkeer richting Nekkerspoel mag niet afslaan naar Hanswijkstraat of Bleekstraat. De Leuvensesteenweg wordt doodlopend.

  Gedurende de tweede en de derde fase is in een omlegging voorzien vanaf Muizen langs de Motstraat, Hanswijkvaart en Colomalaan, naar Brussel en Antwerpen en omgekeerd.


  Tijdig gewaarschuwd
  ,,We hebben alle inwoners van de stad per brief op de hoogte gebracht van deze werken en gewezen op de verkeersmoeilijkheden. In elke brievenbus is zo een dossier gedropt. Ook in de bushokjes -want bussen moeten ook een andere weg volgen- zijn de omleggingen aangegeven. We hebben bij vorige werken geleerd dat we de mensen tijdig moeten informeren '', zeggen schepenen Leo Stevens en René Blavier.

  ,,We weten dat er gedurende de maand augustus verkeersproblemen zullen ontstaan in de stad. Maar we trachten die zo goed en zo snel mogelijk op te vangen'', weet politiecommissaris Stefaan Vanlombeek.

  Duidelijk is: wie tijdens de maand augustus niet in Mechelen hoeft te zijn blijft er best weg. Hulpdiensten moeten ook de omleggingen volgen en het kan dus best dat ze bij een oproep wat langer onderweg zijn.

  Corrigeer

  MEER NIEUWS