7,5 miljoen euro voor nieuw rusthuis in Hemiksem

Toilet met regenwater

HEMIKSEM -
In september begint de aannemer met de bouw van een nieuw rusthuis in de Bouwerijstraat in Hemiksem. Het OCMW kreeg onlangs de bouwvergunning voor het optrekken van een nieuw complex dat 75 kamers zal tellen met het allernieuwste comfort. De kostprijs bedraagt 7,5 miljoen euro.

Vijf jaar na de samenstelling van het dossier is het zo ver voor het Hemiksemse OCMW: de bouw van een nieuw rusthuis wordt in september de voorbereidende fase aangevat. In eerste instantie worden de garages afgebroken en de sleuven voor de nutsleidingen gegraven. Vervolgens start de nieuwbouw aan de straatkant en daarna de systematische afbraak van het oude gebouw.

De bouw van het nieuwe rusthuis zal twee jaar werk in beslag nemen. Maar het nieuwe rusthuis zal dan ook beantwoorden aan de meest moderne comforteisen: kamers met eigen toilet en douche en aansluitingsmogelijkheid voor computer. De aanwending van zonne-energie en opvang van regenwater om toiletten door te spoelen moet de lopende rekeningen in de toekomst wat temperen.

Met de nieuwbouw wordt de capaciteit ook opgetrokken: van 63 naar 75 bedden.

Het huidige rusthuis ,,Hoghe Cluyse'' dateert uit de jaren zestig en beantwoordt eigenlijk niet meer aan de huidige comforteisen. Na onderzoek bleek afbreken en heropbouwen de meest voordelige formule. In de 75 bedden zijn 20 RVT-bedden voorzien. Nadat het rusthuis zal zijn voltooid, gaat men ook de paviljoentjes renoveren die men achteraf kan verhuren.

Corrigeer

MEER NIEUWS