Meer nachtvluchten boven Oostrand

BRUSSEL -
Bewoners van de Oostrand van Brussel krijgen sinds vannacht meer nachtvluchten boven hun hoofd. Een aantal actiecomités hebben alvast een gesprek aangevraagd met de nieuwe minister van Mobiliteit Bert Anciaux (Spirit).

De nieuwe regeling voor de Oostrand staat als ,,voorlopig'' ingeschreven in het recente regeerakkoord van Verhofstadt II. Bedoeling is, in afwachting van een grondige studie die in september klaar moet zijn, de lawaaihinder evenwichtiger te spreiden over de verschillende regio's rond Zaventem.

Met een gemiddelde van 22 vertrekkende vluchten per nacht, kreeg de Noordrand er tot vannacht 11,1 te verwerken tegenover 7,7 boven de Oostrand. De meest lawaaierige overvlogen allemaal de Noordrand. Daar is nu verandering in gekomen. Brussel blijft 's nachts gemiddeld maar 3,2 vertrekkende nachtvluchten tellen, de Noordrand krijgt er nog 8,4 te verwerken en de Oostrand krijgt er bijna drie extra wat het gemiddeld aantal nachtvluchten daar op 10,4 zou brengen, aldus Philippe Touwaide, ombudsman voor de Luchthaven.

,,Het gaat niet om een nieuwe route boven de Oostrand'', benadrukt Touwaide. ,,De vluchten van de zogenaamde route Pajottenland worden alleen van de Noordrand verplaatst naar de bestaande route boven de Oostrand''.

De inwoners van onder meer Sterrebeek, Kraainem, Wezembeek en Tervuren kunnen er alvast niet mee lachen. Zij hebben al een onderhoud aangevraagd met de nieuwe minister van Mobiliteit Bert Anciaux (Spirit). (PDA)

Corrigeer

MEER NIEUWS