Op zoek naar de ultieme belevenis op de Brusselse Zuidkermis

,,Ik sta hier al vele jaren en voel me hier wel thuis''


Voor de ene betekent de Brusselse Zuidfoor rustig kuieren langs de vele attracties, smullend van een pakje friet met mayonaise. De andere gaat dan weer op zoek naar de snelste, de hoogste of de wildste attractie. In elk geval is de Zuidkermis een begrip, in Brussel en ver daarbuiten.

De Eclipse, the magic of speed is dit jaar de koning van de zuidkermis. Aan een snelheid van 110 kilometer per uur katapulteert een slinger de inzittenden 48 meter de hoogte in. Met een G-kracht van 4,5 beleven de durvers de ultieme hallucinatie in de allernieuwste attractie.


Veilige manier
,,De jongeren die de Zuidkermis bezoeken gaan op zoek naar de ultieme kick en op dit ogenblik is die kick het grootst in onze Eclipse'', aldus de Nederlandse uitbater Klaas Van Der Honing. ,,Uiteraard blijft men intussen zoeken naar manieren om het op een veilige manier toch nog spannender te maken en die ontwikkelingen volgen wij op de voet. Op deze attractie komen de echte waaghalzen en sensatiezoekers op af, maar we hebben ook telkens heel wat belangstelling van voorbijgangers. Zij geven hun ogen de kost maar wagen zich zelf liever niet aan een ritje op de Eclipse''.


Belangrijke kermis
,,Ik hou wel van de sfeer hier op de Zuidkermis'', gaat Van Der Honing verder. ,,Brussel is de hoofdstad van Europa dus in dat opzicht is dit voor ons een belangrijke kermis. Ik sta hier al vele jaren dus ik voel me hier al wel thuis. En ook met de andere kermiskramers kunnen we het goed vinden. Vele van die mensen komen we wel vaker tegen op een andere kermis. Van concurrentie is weinig sprake, we blijven collegiaal''.

Corrigeer

MEER NIEUWS