Boek Marc De Bel verfilmd in Oetingen

Zusjes Kriegel stichten brand in de school

OETINGEN -
De klassen en de speelplaats van de Oetingse kleuterschool werden twee dagen ingepalmd door de productiemaatschappij van Kinepolis. Op de filmset liepen 45 medewerkers en acteurs rond. In de Oetingse school willen de zusjes Kriegel hun slechte examens verbranden. Maar de hele school gaat in vlammen op. Op 3 december komt de film in de zalen.

Drie volgeladen bestelwagens langs de kloostermuur in Oetingen en evenveel lichte vrachtwagens op de speelplaats, allemaal volgeladen met filmmateriaal, zijn het voorteken van een drukke werkdag in de kleuterschool. ,,Stilte voor opname'', weerklinkt het meermaals op de speelplaats. ,,Attentie en geluid... Actie''. De filmploeg van De zusjes Kriegel is aan de tweede en laatste opnamedag in Oetingen bezig.

Vorige week waren er opnamen in Sint-Pieters-Leeuw en Ruisbroek. Na Oetingen keert de ploeg niet meer terug naar het Pajottenland. Hoe kwamen zij in deze regio terecht? Productieleider Wim Symoens: ,,We zoeken de locaties in de buurt van Brussel. Buiten het Pajottenland draaien we ook in Tervuren, Leefdaal, Waterloo en nog enkele andere plaatsen. Ons scoutingteam vraagt informatie bij gemeenten, toeristische diensten en gewoon bij de dorpsbewoners. Hier in Oetingen hebben we een goede samenwerking met de verantwoordelijken van de school. Er doen enkele figuranten uit de regio mee''.


Als belhamel door het leven
De zusjes Kriegel is een boek van Marc De Bel waarin de drieling Lien, Sien en Fien als belhamels door het leven gaan. Ze hebben slechte proefwerken afgelegd en willen de examenbladen in brand steken. Het vuurtje stoken loopt echter uit de hand en de school brandt af. Op de speelplaats en in de klas werden enkele opnamen gedraaid. Het verkeer mocht niet door de Kloosterstraat en werd omgeleid langs de Vollezelestraat.

Hoe verloopt de film verder? Symoens: ,,Na de brand belanden de zusjes Kriegel in een verbeteringsgesticht. Die directeur doet in organenhandel en wil de drie ombrengen om hun organen te verkopen. De zusjes komen dat te weten en willen ontkomen. De film kent een goed einde''.

Corrigeer

MEER NIEUWS