Minister op werkbezoek in De Ceder

BEERSEL -
Vlaams minister van welzijn Adelheid Byttebier bracht gisterennamiddag een werkbezoek aan het OCMW-rusthuis De Ceder aan de Grote Baan in Beersel. De minister kwam er de animatiewerking bekijken. Vanaf 1 juli is er voor de Vlaamse rusthuizen een nieuwe regeling in voege die de animatiewerking een grotere rol toekent en deze ook ruimer betoelaagt.

Om te illustreren hoe een animatieteam concreet werk levert op het terrein, was minister Byttebier te gast in De Ceder. Het animatieteam, vrijwilligers en bewoners hielden er net een wafelbak.

De Ceder staat in rusthuiskringen bekend om zijn vooruitstrevende aanpak bij het aanbieden van animatie aan zijn bewoners. Directeur Hilde Beckwé: ,,Net als de meeste rusthuizen bieden ook wij de klassieke animatienamiddagen aan zoals een wafelbak, een hobbynamiddag en zo meer. Daarnaast gaat ons team ook in op individuele vragen of vragen van kleine groepjes bewoners zoals gaan wandelen in het park, samen gaan winkelen, voorlezen uit de krant, samen een gezelschapsspel spelen en zo meer. Precies hier wil de Vlaamse overheid meer middelen voor vrijmaken. Ook geven we een eigen huiskrant uit. Dit kunnen we maar doen omdat we kunnen rekenen op een groep van zo'n 20 vrijwilligers die hier wekelijks in het rusthuis komt helpen''. (IDH)

Corrigeer

MEER NIEUWS