Twee extra belbussen voor het Hageland


De regio's Geetbets-Zoutleeuw-Sint-Truiden en Tienen-Boutersem-Hoegaarden krijgen vanaf 1 augustus elk een belbus meer van De Lijn. Daarmee verbetert andermaal de basismobiliteit in het Hageland, waarin nu elke wijk of gehucht op loopafstand (600 meter) een bushalte heeft.

,,Bewoners van Geetbets en Zoutleeuw raken nu gemakkelijker in Sint-Truiden, die van Boutersem en Hoegaarden in Tienen'', verklaart directeur Francy Peeters van De Lijn Vlaams-Brabant. ,,Ook vanuit de deelgemeentes rijden belbussen naar de centrumgemeentes. Vooral vanuit Meldert was er veel vraag voor een busverbinding naar Hoegaarden.'' Belbussen rijden alle dagen. Wie er gebruik van wil maken, moet minstens twee uren op voorhand reserveren op tel. 016-31.37.00 (voor zon- en feestdagen de dag voordien). De belbussen doen geen verplaatsingen binnen de stedelijke gebieden Tienen en Sint-Truiden (vroegere begrenzingen).


Informatiefolder
Eerstdaags krijgt iedereen die in de twee zones woont een informatiefolder in de bus. In het najaar volgt een nieuwe fase in de uitwerking van basismobiliteit. Diest krijgt belbussen voor de bediening van Schaffen, Molenstede, Okselaar, Zichem, Averbode, Engsbergen, Veught en Deurne. De Lijn onderzoekt voorts nog de invoering van snelbussen tussen Tienen-Aarschot en Tienen-Leuven. Directeur Peeters is tevreden over de snelbus tussen Tienen en Diest. Die rijdt sinds 1 juni. Gemiddeld namen 110 reizigers per dag de bus. Glabbeek vraagt wel een bijkomende halte in Kapellen. (BE)

Corrigeer

MEER NIEUWS