Drie doden op Limburgse wegen


Bij twee zware verkeersongevallen kwamen in de nacht van zondag op maandag drie mensen om het leven. Op de Grote Ring rond Hasselt vielen twee slachtoffers toen een auto werd gegrepen door een vrachtwagen. Aan de Paalsesteenweg in Paal liet de bestuurder van een personenwagen het leven toen hij met zijn voertuig in de gracht belandde.

Omstreeks 1.30 uur gisterochtend werd op de Hasseltse Grote Ring een personenwagen in de flank gegrepen door een vrachtwagen. Dat gebeurde ter hoogte van de Kempische Steenweg. Een Peugeot met daarin drie jongeren tussen 18 en 24 jaar uit het Genkse kwam uit het centrum en stak er de grote ring over in de richting van Zonhoven. Op de plaats van het ongeval staan verkeerslichten met flitspalen. Vermoedelijk reed de wagen door het rode licht.

De bestuurder van een vrachtwagen kon de personenauto niet meer ontwijken en ramde het overstekende voertuig. Een jongeman overleefde de klap niet, een tweede bezweek in de loop van de nacht aan zijn verwondingen. De derde inzittende op de achterbank raakte zwaargewond en verkeerde gisteravond nog in levensgevaar. Hij moest door de brandweer van Hasselt uit het verhakkelde voertuig bevrijd worden.

Na de klap zat de vrachtwagen klem in de vangrails. De brandweer moest die stukslijpen om het voertuig te kunnen takelen. De chauffeur werd in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij werd slechts lichtgewond. Het verkeer op de grote ring werd tot 5.30 uur omgeleid. In de richting van Diest was er al die tijd geen verkeer mogelijk. De lokale politie onderzocht gisteren nog de juiste omstandigheden van het ongeval.


Auto in brand
Een tweede tragisch ongeval gebeurde kort voor 3 uur op de Paalsesteenweg in Paal. De bestuurder van een personenwagen verloor er de controle over het stuur, reed tegen een verkeersgeleider en knalde vervolgens tegen een boom. Door de klap slingerde de wagen in een lagergelegen gracht, waar het voertuig onmiddellijk vuur vatte. De chauffeur kon niet meer tijdig uit het voertuig ontsnappen.

De brandweer van Beringen kwam ter plaatse om de brand te blussen en het verkoolde lichaam van het slachtoffer uit de wagen te bevrijden. Ook hier was er een tijdlang geen verkeer mogelijk in de richting van Paal.

Corrigeer

MEER NIEUWS