Opnieuw honderd Limburgers dreigen hun job te verliezen

Etablissementen Champagne Sint-Truiden bijna failliet

SINT-TRUIDEN -
Tijdens een speciale ondernemingsraad liet de groep Champagne gisteren weten het faillissement aan te vragen voor de nv Etablissementen Georges Champagne, actief op de markt van elektriciteitswerken. De rechtbank van Koophandel Hasselt spreekt zich vandaag uit over het faillissement. Meteen dreigt Limburg weer 100 jobs te verliezen.

De directie van de onderneming deelde gisteren aan de vakbonden mee dat het dreigende faillissement een gevolg is van de liberalisering van de elektriciteitsmarkt. De orders in de energie- en telecomsector bleven uit. Daardoor raakte het orderboekje van de nv Etablissemnten Georges Champagne niet meer gevuld en werden de winsten beduidend kleiner.

De directie liet ook weten dat er zich al een kandidaat-overnemer had aangeboden die de activiteiten op een beperkte basis wil voortzetten. Hierdoor zouden 60 van de 100 jobs kunnen gered worden. De rechtbank van Koophandel zal vandaag uitsluitsel geven over de overname.

Het faillissement zou alvast geen gevolgen hebben voor de twee andere vennootschappen van de groep Champagne, de nv Champagne Beton en de nv Champagne Service. (MVZ)

Corrigeer

MEER NIEUWS