Massa volk op Hondenhappening

HASSELT -
Maandag 21 juli organiseerde de Hasseltse hondenschool, Het Hasselts Hondje, een hondenhappening in ten voordele van de kinderafdeling van het Virga-Jesseziekenhuis in Hasselt. Door het mooie weer en de vele bezoekers was de happening een succes over de ganse lijn.

Vooral de demonstraties trokken veel bezoekers. Ook op de kinderanimatie, met onder meer een brandweerattractie, was het behoorlijk druk. Vermoedelijk eind juli zal de cheque met de opbrengst van deze dag officieel overgedragen worden aan de kinderafdeling van het ziekenhuis.

,,De deelnemers konden voor de hondenwandeling kiezen tussen drie afstanden, 3 - 6 en 12 km langs de mooiste plekjes van Hasselt'', zegt voorzitter Wilfried Rheinhard. De wandeling kostte 1 euro per deelnemer (zowel hond als baasje). Het totale bedrag gaat integraal naar het goede doel.

,,We maakten er een hond-vriendelijke-familie-dag van'', zegt de voorzitter. ,,We wilden zoveel mogelijk geld bijeen krijgen om de speelzaal te voorzien van nieuw en degelijk speelgoed dat voldoet aan de veiligheidsnormen. En dit om een optimale pedagogische begeleiding te kunnen verzekeren op de kinderafdeling van het ziekenhuis.''

Op de zevende verdieping van het Virga-Jesse ziekenhuis staat de wereld eventjes stil. De meeste patiëntjes op de kinderafdeling zien 's avonds op tegen een nacht in een vreemd bed.

Gedreven door zijn passie en liefde voor zijn job geeft hoofverpleegkundige Romain Boes ons een rondleiding en vertelt over zijn kinderen van het ziekenhuis.

,,Ik ben zeer blij dat de Hasseltse hondenschool deze hondenhappening organiseerde voor onze kinderafdeling'', zegt hij. ,,Zoals je zelf kan zien zijn sommige speeltuigen dringend aan vervanging toe. Met het geld willen wij een optimale pedagogische begeleiding geven aan de kinderen in deze kinder- en jeugdafdeling.'' (WVH)

Voor meer inlichtingen over de hondenschool en de actie kan men terecht bij: het Hasselts Hondje, Diepenbekerweg z/n, 3500 Hasselt. Telefoon: 011-23.42.54

Corrigeer

MEER NIEUWS