Veel volk voor Tieltse carnavalsstoet

Gestreepte plunjes uit circus en gevangenis

TIELT -
Het publiek was gistermiddag massaal opgedaagd voor een twee uur durend spektakel van muziek, dans, kostumering en feestvieren. Maar liefst 46 groepen maakten dit jaar samen de spetterende carnavalsstoet, die onder een stralende zon door de Tieltse straten trok.

De ene wagen had al meer pracht en praal dan de andere. Acts met kinderen die zelf maskers geknutseld hadden, werden afgewisseld met professionele carnavalsgroepen die uit Aalst maar ook uit het buitenland naar Tielt waren afgezakt.

Uit Nederland toonden buitelende narren hun lenige kunsten, net als de Jazzy Cats in gestreepte tijgerpakken. ,,Hold that tiger'', klonk het, maar de tijger ging nergens heen. Hij zag in de leeuwen en tijgers van het bonte circusgezelschap immers te veel bedreiging.

Samen met de steltlopers, de indianen en de wagen met roze biggetjes maakten die de nodige indruk, wat hen trouwens de eerste en tweede prijs voor Tieltse deelnemers opleverde.

Geen bedreiging van de wagen van de Tieltse chiromeisjes. Nijntje op de boerderij vertederde iedereen en werd beloond met de tweede prijs in de categorie wagens van Tielt.


Pot met vlees
Elvis' Jailhouse Rock was als inspiratiebron ook goed om het podium te beklimmen, hoewel dat voor de deelnemers in gestreept gevangenisplunje, die aan hun enkelboei een gewicht meetorsten, welicht een hele opgave was. Voor een vrouw die met veel poeha uit het publiek geplukt werd, was er geen ontkomen aan. De kannibalen hadden honger, de reuzenpot stond te roken op het vuur en er moest vlees in! Blank en menselijk dan nog wel.

De jury beloonde de act van de Wingenaars met de eerste plaats voor de groepen van buiten Tielt. Bij de categorie wagens van buiten Tielt nam het vervaarlijk uitziend gezelschap uit Adegem de eerste prijs mee naar huis met een bonte verzameling van Asterixen en Obelixen.

Gelukkig was er een grote afvaardiging Bob de Bouwers om de eventuele schade door prehistorische knuppels te herstellen. De KSA van Schuiferskapelle mocht in hun kruiwagens de prijs van de Stedelijke Jeugdraad inladen. (ICR)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees